Jaarprogramma 2023

gezinsbond tielt

JAARPROGRAMMA 2023  

 

(programma onder voorbehoud - wijzigingen zijn mogelijk)

Ons jaarprogramma zit in een nieuw jasje.

Hieronder lezen jullie alles over onze activiteiten in de eerste helft van 2023. Doorheen het jaar versturen we af en toe een mailing met een herinnering of eventuele wijziging aan onze activiteiten. Registreer jullie emailadres op https://mijn.gezinsbond.be/ om op de hoogte te blijven.

Alvast bedankt!

 

  • Kookworkshop met Eaudette

Onze smaakpapillen zullen geprikkeld worden, want samen met Evelien van Eaudette koken we een vegan en glutenvrije maaltijd boordevol biologische groenten. Ons bord zal kleuren als een regenboog van groenten die ons van binnenuit beter zal doen voelen.

eaudette

Wanneer: dinsdag 7 februari 2023 om 19u

Waar: in de kookklas van het Sint-Jozefsinstituut, Kroonstraat 19, 8700 Tielt

Kostprijs: 20 euro voor leden (met 2 euro terug op de lidkaart), 25 euro voor niet-leden

Praktisch: inschrijven via mail naar activiteiten@gezinsbond-tielt.be met vermelding van uw naam en lidnummer. Opgelet: voor maximum 16 personen.

Inschrijving is pas definitief na overschrijving van het juiste bedrag op rekening BE17 7775 9799 9521 (Gezinsbond VZW afdeling Tielt) met vermelding van naam, (eventueel) lidnummer en het aantal personen.

 

  • Familieweekend in Vayamundo te Oostende

Wanneer: van vrijdagavond 17 februari tot ofwel zondag 19 of maandag 20 februari 2023

De 1ste avond is het altijd een gezellig samenzijn met z’n allen. Op zaterdagvoormiddag gaat de jeugd naar “Hangtime”, een paradijs vol met trampolines. Ondertussen genieten de ouders van een wandeling met gids. In de namiddag zijn er tal van keuzemogelijkheden: een museumbezoek, wandelen of zandkastelen bouwen. 's Avonds is er een mooie gezinsquiz. De zondagmorgen vindt er een bezoek aan een lokale boerderij of kaasmakerij plaats. In de namiddag vertrekt er een deel van de deelnemers naar huis. ’s Avonds wordt er gezellig nagepraat. Op maandag na het ontbijt worden de kamers vrijgemaakt en in de voormiddag bezoeken we nog een bedrijf.

Ons jaarlijks familieweekend is telkens een schot in de roos. Elk jaar gaan de deelnemers (+- 75 deelnemers) tevreden naar huis met de vraag om het volgend jaar opnieuw te organiseren. Er wordt verbleven in halfpension met buffet.

Meer info: via mail naar fydespierre@gmail.com of marlu@skynet.be

 

  • Ouder-kind yoga

yoga
Heidi van Ontkiem maakt tijdens deze 3-delige initiatiereeks tijd voor de verbinding tussen ouder en kind. Een heerlijke mix van speelse oefeningen, relaxatie en massage. Samen bewegen, ontdekken en genieten!

Wanneer: zondag 5 februari, 12 februari en 26 februari 2023 om 10u30 (tot 11u30)

Leeftijd: voor kinderen van 2,5 jaar t.e.m. 5 jaar vergezeld door een volwassene

Waar: in de vinyl danszaal, Sporthal De Ponte, Sportlaan 3, 8700 Tielt

Kostprijs: 6 euro per kind voor leden, 9 euro per kind voor niet-leden per sessie

Praktisch: inschrijven via mail naar activiteiten@gezinsbond-tielt.be met vermelding van de naam en het geboortejaar van het kind en lidnummer van uw gezin. Graag ook vermelden aan welke sessie(s) u wenst deel te nemen. Opgelet: maximum 12 ouder-kind koppels per sessie.

Inschrijving is pas definitief na overschrijving van het juiste bedrag op rekening BE17 7775 9799 9521 (Gezinsbond VZW afdeling Tielt) met vermelding van naam en (eventueel) lidnummer.

 

  • Een voorleesverhaal om van te smullen

In samenwerking met de bib van Tielt gaat er in de maand maart, de Jeugdboekenmaand, 2 voorleesmomenten door. Het thema van dit jaar is “Geluk”. Kom er gezellig bij zitten, neem je kind op schoot en luister naar het spannende verhaal voorgelezen door Martine Carbonez (lid van de kinder- en jeugdjury).

Wanneer: zondag 5 maart en 19 maart 2023 om 10u30 (tot rond 11u30)

voorlezen
Leeftijd: voor kinderen uit het 1ste, 2de en 3de leerjaar

Waar: zaal in de bibliotheek, Lakenmarkt 9, 8700 Tielt

Kostprijs: gratis

Praktisch: inschrijven via mail naar activiteiten@gezinsbond-tielt.be met vermelding van de naam en het geboortejaar van het kind (of de kinderen) en lidnummer van uw gezin.

 

  • Paaseierenraap

pasen

Kom op paaszondag langs om eitjes te rapen. We verwelkomen jullie graag om 10u. We kregen al bericht dat de paashaas ook dit jaar langs komt met overheerlijke paaseitjes. Om 10u30 gaan we van start met het rapen van de paaseieren.

Wanneer: zondag 9 april 2023 om 10u30

Leeftijd: voor kinderen t.e.m. 6de leerjaar

Waar: in de weide van familie De Jaegher – Burggraaf Vande Vyverelaan 34, 8700 Tielt

Kostprijs: 4 euro per kind voor leden, 6 euro per kind voor niet-leden

Praktisch: inschrijven via mail naar activiteiten@gezinsbond-tielt.be met vermelding van de naam en het geboortejaar van het kind (of de kinderen) en lidnummer van uw gezin.

Inschrijving is pas definitief na overschrijving van het juiste bedrag op rekening BE17 7775 9799 9521 (Gezinsbond VZW afdeling Tielt) met vermelding van naam, (eventueel) lidnummer en het aantal personen.

 

  • Bezoek aan verpakkingsvrije winkel Bokaal

WOP! (Wijzer Omgaan met de Planeet) heeft als doel om elke Tieltenaar milieubewuster te laten leven. We brengen een bezoek aan de verpakkingsvrije winkel en krijgen uitleg over het waarom van de werking, de achterliggende motivering om voor bepaalde producten te kiezen alsook uitleg over de producten zelf. Nadien is er tijd om een drankje en hapje te nuttigen. En voor wie wil, kan er ook nog gewinkeld worden. Vergeet niet om je eigen bokaal of verpakking mee te brengen.

Wanneer: 20 april 2023 om 20u (tot +-22u)

Waar: Bruggestraat 19, 8700 Tielt

Kostprijs: 5 euro voor leden, 8 euro voor niet-leden

Praktisch: inschrijven via mail naar activiteiten@gezinsbond-tielt.be met vermelding van uw naam en lidnummer. Opgelet: deze activiteit staat open voor maximum 25 personen. 

Inschrijving is pas definitief na overschrijving van het juiste bedrag op rekening BE17 7775 9799 9521 (Gezinsbond VZW afdeling Tielt) met vermelding van naam, (eventueel) lidnummer en het aantal personen.

 

  • Zero Waste Week

Vorig jaar ging de 1ste Zero Waste Week in Tielt door. Dit is een initiatief van de Tieltse Mondiale Raald, Stad Telt, Avansa en vzw WOP!

Als gezinsvereniging werden wij aangesproken om samen met hen mee te werken aan het uitwerken van een activiteit. Meer info volgt nog!

Wanneer: 8 t.e.m. 14 mei 2023

 

  • Week van de Groeilamp

gloeilamp

Zoals elk jaar worden er in samenwerking met Welzijn Tielt tijdens de Week van de Groeilamp enkele activiteiten (webinar, workshop of voorstelling) uitgewerkt. Hou onze Facebookpagina en website in de gaten.  

Wanneer: 16 tot 23 mei 2023

 

  • Bezoek aan Wijngoed Kapelle

In 2011 werden de 1ste wijnranken geplant op het domein in Schuiferskapelle. Ondertussen is de wijngaard uitgebreid tot 2 hectares. Tijdens een rondleiding op het wijndomein zullen we meer te weten komen over het werk op een wijngaard maar krijgen we ook een blik op het wijnmaken zelf in de gerenoveerde schuur. Uiteraard steeds met een glaasje wijn in de hand!

En kinderen zijn ook meer dan welkom, want voor hen voorzien we in de schuur op het domein een namiddag vol plezier en ontspanning.

Wanneer: 4 juni 2023 om 15u

Waar: Kapelleweg 24, 8700 Schuiferskapelle

Kostprijs: 8 euro voor leden (met 2 euro terug op de lidkaart), 10 euro voor niet-leden

Praktisch: inschrijven via mail naar katrien.wostyn@telenet.be met vermelding van uw naam en lidnummer. 

Inschrijving is pas definitief na overschrijving van het juiste bedrag op rekening BE17 7775 9799 9521 (Gezinsbond VZW afdeling Tielt) met vermelding van naam, (eventueel) lidnummer en het aantal personen.

 

vakantie

In de zomerperiode houden we even een break om te genieten van een (hopelijk) schitterende zomer.

Achter de schermen brainstormen en vergaderen we om jullie ons programma voor het najaar voor te stellen. Hieronder geven we jullie alvast een kleine vooruitblik. Er volgt later nog meer nieuws.

We helpen terug mee aan het Plantjesweekend ten voordele van Kom op tegen Kanker. Dit jaar gaat dit door op 15, 16 en 17 september 2023. In het verlengde hiervan werken we samen met het Reuzenhuis om een voordracht van Prof. Johan Swinnen te laten doorgaan op een weekdag in september of oktober. Professor Johan Swinnen is een wereldautoriteit in de oncologie, het kankeronderzoek. Toen zijn eigen zoon getroffen werd door en genas van een hersentumor, werd hij zelf van heel dichtbij geconfronteerd met de ziekte.

Op 17 september 2023 zullen we een wandel- en spelnamiddag organiseren. Een wandeling voor iedereen die gecombineerd kan worden met het spelen van gezelschapsspelletjes.

Het Geboortebos vindt traditiegetrouw plaats tijdens de Week van het Bos. Op 15 oktober 2023 heten we jullie en je kindje (geboren / geadopteerd tussen 1 september 2022 en 31 augustus 2023) van harte welkom.

Onze grote tweedehandsbeurs staat gepland op 4 november 2023. Hou de datum vrij én belangrijk om te noteren: de inschrijvingen starten op 1 mei 2023, de informatie zal op onze Facebookpagina verschijnen. 

Het succes van onze gezinsnamiddag in 2022 zullen we herhalen in 2023. Noteer alvast 19 november 2023 in jullie agenda voor een heuse namiddag vol fun en plezier.

In samenwerking met Femma Fatale Tielt bekijken we om een voordracht te organiseren. Alsook een sushiworkshop (13 december 2023) zit er aan te komen, dit om het jaar feestelijk te kunnen afsluiten.