Jaarprogramma 2022

gezinsbond tielt

JAARPROGRAMMA 2022  

(onder voorbehoud van wijzigingen)

 

 • Gezinsweekend aan de kust

Jullie kunnen zich inschrijven voor ons plezant gezinsweekend in Vayamundo Oostende! Dit weekend loopt van vrijdagavond 25 februari tot zondagmorgen 27 februari of maandagmorgen 28 februari.

 

 • Ecologisch moestuinieren voor beginners

Ben jij ook gebeten door de microbe om zelf je eigen groenten te kweken? Wil je dit graag op een ecologische manier doen? Wel, dan is de cursus “Ecologische moestuin” misschien iets voor jou.

Data: 7 februari, 21 februari, 7 maart en 16 april

Waar: Buurthuis Tielt i.s.m. VELT en Tannekes Tuin.

 

 • Zingen en musiceren met peuters en kleuters

Jonge kinderen vinden het heerlijk om te zingen en te bewegen, zeker als dat kan met andere kinderen van dezelfde leeftijd. Peuters en kleuters hebben vaak ook energie voor tien. Samen liedjes zingen of bewegen is dan net als voorlezen: een noodzakelijk rustpunt.

Data: 13 maart, 20 maart en 27 maart (voormiddag)

 

 • Knutselactiviteit: Happy Stones

Wie kent er de Happy Stones? Een happy stone ('blije steen'), doodle stone ('krabbelsteen') of kindness rock ('vriendelijkheidssteen') is een beschilderd steentje dat ergens buiten wordt achtergelaten zodat iemand het toevallig kan vinden.  De vinder van een happy stone kan die houden of ergens anders achterlaten zodat de kiezel verder kan zwerven. Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf het 1ste leerjaar t.e.m. het 6de leerjaar.

Datum: 20 maart

 

 • Paaseierenraap

Zorg dat je op 17 april je mandje bij de hand hebt want de paashaas heeft ook dit jaar beloofd om langs te komen met overheerlijke paaseitjes. Vergeet ook niet dat hij van mooie tekeningen houdt! In ruil voor je tekening ontvang je dan ook een surprise. Eitjes rapen doen we in leeftijdsgroepen en elke deelnemer ontvangt een extra paaspakket van de paashaas ‘himself’.

Datum: 17 april

 

 • Fotozoektocht

In de maand mei kunnen jullie weer deelnemen aan een nieuwe fotozoektocht die ons doorheen mooie plekjes in Tielt brengt. Maak kans op mooie prijzen!

 

 • Week van de Groeilamp

Jaarlijks in de maand mei is er de Week van de Groeilamp. In samenwerking met het Huis van het Kind Tielt werken we enkele activiteiten uit.

 

 • Geboortebos

Geef je kindje een aandenken in de stad met een boom. Voor alle kinderen geboren / geadopteerd in de periode van 1 september 2021 – 31 augustus 2022 en hun ouders. Het Geboortebos wordt georganiseerd met de samenwerking van Stad Tielt en vindt plaats in oktober.

 

 • Feestweekend met o.a. tweedehandsbeurs

Onze tweedehandsbeurs gaat door op zaterdag 5 november gekoppeld aan een weekend vol festiviteiten, workshops en animatie in een feestelijke sfeer! Dit feestweekend zal plaatsvinden in de Europahal.

Datum: weekend van 5 en 6 november

 

 • Kijk, ik fiets

Deze workshop richt zich tot jonge kinderen (vanaf de 3de kleuterklas) waar het zelfstandig fietsen niet meteen lukt. Het kind oefent samen met mama of papa en krijgt heel wat handige tips mee met de bedoeling om op het eind van de workshop zelfstandig te kunnen fietsen.

Wanneer: in de maand november

 

 • De Sint en zijn Pieten op bezoek bij jouw thuis