Bondsbabbeltje januari

bondsbabbeltje

 

Bondsbabbeltje januari 2019

 

 

 

Woordje van de voorzitters

Beste leden,

Met de ingang van 2019 wenst het voltallige bestuur u het allerbeste toe, met een goede GEZONDheid voorop en vele fijne GEZinsbONDactiviteiten! Op de looppiste is duidelijk te zien dat veel mensen vol overgave aan hun goede voornemens begonnen zijn. Meer ZEN-leven of onthaasten, stoppen met roken, eenmaal per week vegetarisch eten, meer tijd maken voor familie en vrienden, vaker de fiets nemen, positiever in het leven staan, eindelijk eens iets van uw bucket-list schrappen,... welke ook uw voornemens mogen zijn, het geeft de uiting aan het feit dat u NADENKT over uzelf, uw leven en uw omgeving, en aan wat beter kan. Vergeef ook uzelf als deze goede voornemens eens in de vergeethoek terechtkomen. Niemand is immers onfeilbaar. Het is ook toegestaan om groot te DROMEN, zolang u maar niet vergeet van de kleine dingen te GENIETEN. Als gezinsbond helpen we u graag op weg, want onze enthousiaste vrijwilligers bieden u de mogelijkheid aan tot het beLEVEN van fijne momenten. Wij nodigen u dan ook van HARTe uit op de activiteiten van een nieuw GEZinsbOND jaar.

Weetjes

*De workshop “ Koken voor kinderen” 17 februari 2019 is volzet .

*Vanaf dit jaar verloopt de actie spaar en win volledig digitaal! Er moeten dus geen briefjes meer worden ingevuld! De actie loopt van 1 april 2019 tot 31 mei 2019, er zijn opnieuw 250 bonnen van 10 euro te winnen , door een afname van 10 euro bij een gezinsvriendelijke handelaar , neem je vanaf nu dus automatisch deel aan de trekking!

*Nieuw aangesloten handelaar : Schoenen Cassandra – Hilde Naert , Kortrijkstraat 63 , Tielt Er staan twee bonnen in het bonnenboekje 2019.

*De Gezinsbond West-Vlaanderen organiseert op dinsdag 19 maart 2019 om 20 u in CC Brouckère in Torhout een lezing met Lieve Blancquaert over haar drieluik Birth Day, Wedding Day en Last Days. Inkom 5 euro voor leden gezinsbond , 10 euro voor niet-leden, overschrijven op reknr BE66 7380 0524 9843 van SCW West-Vlaanderen , inschrijven via https://www.gezinsbond.be/live

*Week van de opvoeding van 16 mei 2019 tot 23 mei 2019 , we organiseren opnieuw een voordracht , wordt nog uitgewerkt , we houden jullie op de hoogte.

Zingen met peuters en kleuters

3 zondagen in maart 2019 Vorig jaar hadden we in juni 2018 een eerste kennismakingsmoment. Door het grote succes, volgt er nu een reeks Zingen met peuters & kleuters ‘ Een sessie op zondagvoormiddag van telkens 1 u waar muziek in zit ! Tijdens deze workshop ga je als ouder samen met je kindje aan de slag en ontdek je hoe je ook thuis met je kindjes kan zingen of op een eenvoudige manier muziek maken . Misschien best sportieve kledij meebrengen, deze activiteit kan gebeuren op kousen of pantoffels in de Sporthal , parketzaal met houten vloer.

9u55 tot 10u55 : peuters max 10 duo’s ; ouder en peuters van 1,5 – 3 jaar Stemspelletjes, liedjes met kleine instrumenten, soms zonder woorden, samen zingen en bewegen,

11u tot 12u : kleuter max 15 duo’s : ouder en kleuters van 3 tot 6 jaar Zingen is meer dan alleen liedjes zingen, allerlei leuke spelvormen en stemavonturen om samen met je kleuter te genieten.

Wanneer ? Zondag 10 , 17, 24 maart 2019

Voor wie ? Peuters, kleuters en hun ouders

Lerares ? Inneke Vande Velde

Waar ? Sporthal de Ponte, parket-zaal

Prijs ? 25 € voor leden, 30 € voor niet-leden voor de ganse reeks

Graag inschrijven via mail : activiteiten@gezinsbond-tielt.be bij Ronald Kesteloot vanaf maandag 4 februari tot dinsdag 12 maart 2019

Paaseierenraap - Paaszondag 21 april

Zorg dat je op paaszondag je mandje bij de hand hebt want de paashaas heeft ook dit jaar beloofd om langs te komen met overheerlijke paaseitjes. Vergeet ook niet dat hij van mooie tekeningen houdt! In ruil voor je tekening ontvang je dan ook een surprise. Eitjes rapen doen we in leeftijdsgroepen en elke deelnemer ontvangt een extra paaspakket van de paashaas ‘himself’!

Wanneer? Zondag 21 april 10:00 u

Waar? Burggraaf Vande Vyverlaan 34 te Tielt.

rijs?: leden gezinsbond 3 euro, niet-leden 4 euro

Voor wie? Deze activiteit is voor kinderen tot en met het zesde leerjaar.

Inschrijven en vooraf betalen zijn vereist en dat vóór 12 april. Bij: Hilde Desmet: 051/402208 hilde.desmetpd@gmail.com En door betalen van het inschrijvingsbedrag op rekeningnummer BE17 7775 9799 9521 Met vermelding van de naam van het kind + geboortejaar.

Workshop 'kijk ik fiets' (zaterdag 18/5/2019 van 13u30 tot 16u30) in de Europahal Tielt

Deze workshop richt zich tot jonge kinderen (vanaf 2de kleuterklas) waar het zelfstandig fietsen niet meteen lukt. Tijdens deze namiddag oefenen (groot-) ouders samen met hun (klein-)kind en krijgen heel wat handige tips mee. Tijdens de vorige sessies maakten de kinderen meestal een grote vooruitgang en konden meestal zelfstandig fietsen op het eind van de namiddag! De kinderen moeten hun eigen fietsje meebrengen en er moet ook de hele namiddag een (groot)- ouder aanwezig zijn om hen te begeleiden.

We kunnen deze workshop gratis organiseren door de bereidwillige samenwerking met de stad Tielt. Omwille van praktische redenen kunnen maximum 15 kinderen deelnemen. Als dit iets voor uw zoon of dochter lijkt, gelieve u dan best zo vlug mogelijk in te schrijven met een mailtje met naam, geboortedatum van de deelnemer en GSM-nummer naar activiteiten@gezinsbondtielt.be. U krijgt daarna een bevestigingsmail

GOSA: Bowling 26 februari,26 maart en 30 april 2019

 Bowling Joyken Zwevezele Hille 75.

 Aanvang 14.30u. Eigen vervoer.

 2 speelsessies; €10 (inclusief 2 consumpties) ter plaatse betalen.

 Inschrijven bij André De Keukeleire Gsm: 0475 36 85 01 E-mail: andre.dekeukeleire@telenet.be

GOSA: 23 april 2019: voordracht Dikke Freddy

Dinsdag 23 april 19 om 14.30u: optreden van Erik Vlaminck alias Dikke Freddy. Dienstencentrum Ter Deeve, Bonestraat 24 in 8760 Meulebeke.

Erik Vlaminck is schrijver en meester-verteller. Hij brengt een herkenbaar, grappig en gevoelig “literair optreden”. Hij blikt terug op zijn soms absurde dorpse jeugd in de jaren ’60. Hij schetst portretten vol mededogen van gewone mensen die verdraaid sterk op ieders spiegelbeeld lijken. En hij heeft de hilarische, maar bloedserieuze “Brieven van Dikke Freddy” op zak. Berichten uit de marge van de maatschappij die heel dicht op je vel gaan zitten.

Deelname per persoon bedraagt € 8,00; koffie met taart inbegrepen.

Inschrijving, ten laatste op 17 april 19, door overschrijving op rekening BE44 7380 0795 6345 van GOSA Gewest Tielt met vermelding van de na(a)m(en) voor wie men inschrijft. Een persoonlijke uitnodiging volgt nog via e-mail.

GOSA: dinsdag 4 juni 19: namiddaguitstap met bus: bezoek aan het Zwin.

Vertrek met de bus vanuit Tielt om 12.30u. Bij aankomst: koffie met taart. Nadien 2u1/2 durend geleid bezoek aan het Zwin. Kleine maaltijd achteraf. Terugkomst in Tielt omstreeks 21.00u. Prijs: € 45,00. Gedetailleerde informatie zal beschikbaar zijn in volgende bondsbabbel, een uitnodiging via email en op de NIEUWE website afdeling Tielt: https://tielt.gezinsbond.be/nieuws/gosajaarprogramma-2019 Contact: Luc D’heedene / gosa@gezinsbond-tielt.be / 051404071.

Kortingskaarten NMBS: geldig voor 2019

Nieuwe jaarlijkse kaarten en/of verlengingen geldig tot eind 2019 kunnen nog steeds aangevraagd worden. Alle info ivm. kortingskaarten op de vernieuwde websites van de Gezinsbond en Afdeling Tielt: Gezinsbond: https://ledenvoordelen.gezinsbond.be/kortingen/verkooppunt-jebuurt/kort… Afdeling Tielt: https://tielt.gezinsbond.be/kortingskaarten-openbaar-vervoer Contact: Luc D’heedene Tf: 051404071 Beernegemstraat, 25 8700 Tielt. E-mail met lidnr. of adres naar kortingskaarten@gezinsbond-tielt.be.

Kinderoppasdienst

Vanaf 1 januari 2019 zijn de tarieven bij de oppasdienst gewijzigd. Per uur betaal je €5 Heb je een oppas nodig voor minder dan 2 uur, dan betaal je €10. Een overnachting, van 22:00 tot 8:00, is €25. De uren ervoor en erna zijn aan het uurtarief. Indien je een oppas nodig hebt, vraag je die best een week op voorhand aan. Dit kan via www.kinderoppasdienst.be

Vrijwilligers gezocht

We zijn blijvend op zoek naar helpende handen binnen ons bestuur . Je kan als bestuurslid toetreden maar ook gewoon als losse medewerker. Heb je zin om mee te helpen aan een activiteit? Laat je ons kennis maken met je creatieve vaardigheden? Wil je bondsbabbels bezorgen in je buurt? Doe je graag administratief werk? Laat het ons weten. Je kan een bestuurslid aanspreken of contact opnemen met onze voorzitters via voorzitter@gezinsbond-tielt.be

Zin om te helpen?

Sofie vertelt over de vrijwilligers van de Gezinsbond. Over hun talenten, hun activiteiten, hun plezier en hun gedrevenheid.